Naar de inhoud Naar de footer
Home / Klachtenreglement

KLACHTENREGLEMENT INWERKING

Overwegende dat het met het oog op de voortdurende kwaliteitsverbetering van Inwerking wenselijk is om een regeling te treffen voor de behandeling van externe klachten. Om die reden besluit zij de onderstaande regeling te hanteren.

Artikel 1. Definities


1.1 Klacht: In deze regeling wordt verstaan onder een klacht: een schriftelijk stuk, waarin een natuurlijk- of rechtspersoon zijn of haar ongenoegen uit over de gedragingen van en/of uitlatingen van en/of behandeling door de directie van InWerking, een medewerker van InWerking dan wel een door InWerking ingeschakelde derde.
1.2 InWerking: InWerking B.V.
1.3 Directie: de directie bestaande uit: Dhr. J.A. (Johan) van ’t Zand
1.4 Klachtenfunctionaris: Mevr. L.M.C. (Linda) van Lierop
1.5 Medewerker: een natuurlijk persoon welke werkzaamheden verricht in een dienstbetrekking voor InWerking.
1.6 Derde: een rechts- of natuurlijk persoon welke werkzaamheden verricht, anders dan in dienstbetrekking, voor InWerking.

Artikel 2. Voorwaarden


2.1 Iedere belanghebbende binnen een door InWerking uit te voeren re-integratie of coachingstraject, loopbaantraject of opleidingstraject heeft het recht om een klacht in te dienen.
2.2 De klacht kan schriftelijk of per e-mail worden ingediend bij de klachtenfunctionaris van InWerking (info@inwerking.com). Een kopie van de klacht gaat naar de directie, die de klacht rubriceert. De klachtenfunctionaris verwerkt deze in het klachtensysteem. Een schriftelijk ontvangen klacht zal schriftelijk worden bevestigd binnen 10 werkdagen.
2.3 In het een traject betreft dat wordt gefinancierd door het UWV, bestaat de mogelijkheid om op de rapportages die door de jobcoach ingediend worden bij het UWV aan te geven of men tevreden is over de begeleiding door de jobcoach. Desgewenst kan er een gesprek met de betreffende Arbeidsdeskundige worden aangevraagd.
2.4 Een klacht moet zijn ondertekend en bevat tenminste:
A. naam en adres van de melder,
B. de datum van de melding,
C. een omschrijving van de klacht; de gedragingen, uitlatingen en/of handelingen waarover geklaagd wordt.

Artikel 3. Geen verplichting tot afhandeling klacht


3.1 De klacht hoeft niet in behandeling genomen te worden indien:
A. het een klacht is die reeds door een andere organisatie is of wordt behandeld,
B. het feit waartegen geklaagd wordt langer dan drie maanden voor indiening heeft plaatsgevonden,
C. het een feit betreft waartegen door de melder bezwaar kan worden gemaakt of beroep kan worden ingesteld bij- of tegen de opdrachtgever van InWerking. Als hiervan sprake is zal de bestuurder de belanghebbende doorsturen naar de verantwoordelijke organisatie,
D. de klacht anoniem is.
3.2. Van het niet in behandeling nemen van een klacht wordt de melder en/of de opdrachtgever z.s.m., doch uiterlijk binnen 4 weken na ontvangst van de klacht door de directie van InWerking schriftelijk en gemotiveerd in kennis gesteld.

Artikel 4. Klachtbehandeling


4.1 De bevoegdheid tot behandeling van de ingediende klacht ligt bij de directie van InWerking. De behandeling van de klacht geschiedt in dat geval door een persoon die in ieder geval niet bij de klacht betrokken is geweest.
4.2 Na ontvangst van de klacht zendt de klachtenfunctionaris binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging aan de melder en/of de opdrachtgever, waarin wordt vermeld op welke termijn de klacht wordt behandeld. Tevens zendt de klachtfunctionaris een afschrift van de klacht en de bijbehorende stukken aan de persoon of organisatie onder wiens verantwoordelijkheid de gedraging valt.
4.3. De directie stelt de melder en degene op wie de klacht betrekking heeft in de gelegenheid (indien wenselijk) te worden gehoord. De melder mag hierbij bijgestaan worden door een raadsman of vertegenwoordiger. Van deze horing wordt een schriftelijk verslag gemaakt. Dit verslag wordt binnen 5 werkdagen aan zowel de melder als degene waarop de klacht betrekking heeft toegezonden.
4.4 De directie:
A. handelt de klacht af binnen 3 weken na ontvangst van de klacht,
B. kan de behandeling van de klacht ten hoogste 10 werkdagen verdagen. Hierover wordt een schriftelijke mededeling gedaan aan de melder.
4.5. De klacht wordt schriftelijk afgehandeld. In het schrijven staat een gemotiveerde beoordeling van alle onderdelen van de klacht, alsmede van de eventuele maatregelen die naar aanleiding van de bevindingen ondernomen zijn of zullen worden. Wanneer het oordeel van de klacht bij de klager niet tot tevredenheid leidt, biedt InWerking de mogelijkheid tot hoor en wederhoor. Hierbij krijgt elke bij een klacht betrokken partij (klager en aangeklaagde) de mogelijkheid om zijn standpunten kenbaar te maken. Tevens kunnen zij in dit geval beschikken over de stukken en de informatie waarop een eventueel oordeel is gebaseerd. Het afhandelen van de klacht in deze fase gebeurt door een onafhankelijke partij. Indien het een klacht betreft jegens de organisatie InWerking en onafhankelijk dient afgehandeld te worden zal deze worden afgehandeld door mr. K.J.M.M. Roelofs, Mfn Register Mediator. InWerking zal zorgdragen dat deze onafhankelijke partij de klacht ontvangt en verder afwikkelt.

Artikel 5. Administratie


5.1 Van ieder klacht wordt een apart dossier met een uniek volgnummer aangelegd.
5.2 Er wordt eens per kwartaal verslag gedaan tijdens het directie overleg van:
A. het aantal klachten,
B. de aard van de klachten,
C. beoordeling van de ingediende klachten,
D. de getroffen maatregelen om de klachten op te lossen.
Dit wordt vastgelegd middels een verslag in de klachtenrapportage.

Versterk Uw Toekomst met Onze Ondersteuning

Ontdek wat InWerking voor u kan betekenen

Of u nu op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden, uw team wilt ontwikkelen, of sociale doelen nastreeft, InWerking biedt de expertise om uw visie te realiseren. Verbindt u vandaag nog met ons en zet samen de volgende stap vooruit.